Hoppa till innehåll

Gårdsbutiken

I Gårdsbutiken utanför Viken mitt i den skånska myllan håller vi öppet året runt och säljer grödor, fröer och knölar efter säsong. För visst är det något alldeles särskilt med att få följa årets alla skiftningar? Förutom det som odlas och föds upp på gården säljer vi också en mängd olika, noga utvalda delikatesser och godsaker från andra framstående producenter runtom i Sverige. Varmt välkommen hem till Larsviken!

Hitta hit

LARS BENGTS VÄG 84-3
263 64 VIKEN

Från Helsingborg kör väg 111 till Viken. I rondellen söder om Viken ta av mot Höganäs. Vid viadukten ta av mot Viken. Kör sedan in mot Viken. Efter ca 1 km skyltat Larsviken ta av till vänster in på Hyllevägen. Följ vägen tills ni kommer till en grusväg, ta höger och därefter följer ni skyltarna till Larsviken.

Gårdsbutikens öppettider

ONSDAG KL. 10-17
TORSDAG KL. 10-18
FREDAG KL. 10-17
LÖRDAG KL. 10-16

Vill du handla när det är som minst folk i butiken så rekommenderar vi vardagar mellan kl. 11-14.

 

Vid högtider och helgdagar kan det vara avvikande öppettider. Planerar du ett besök och är osäker så ring oss så hjälper vi dig!

 

KRISTI HIMMELFÄRDS DAG KL. 10-16
NATIONALDAGEN 6/6 KL. 10-16
MIDSOMMARAFTON KL. 9-12
MIDSOMMARDAGEN STÄNGT

Vår gårdsbutik med växthus både smakar och blommar efter säsong

Nyskördad grön sparris, solvarma tomater, söta jordgubbar, krispiga äpplen eller mustiga rotfrukter – allt har sin tid. Vi följer odlingssäsongen och erbjuder de svenska grönsaker, grödor och frukter som är bäst just nu. Välkommen till vår familjeägda oas full av både odlarglädje och matglädje! Oavsett om det är odlingsbart eller ätbart lever vi med årstiderna och låter alltid säsongerna bestämma utbudet här på gården. I Gårdsbutiken hittar du allt det vi odlar själva men också annat gott från våra vänner.

I vårt växthus kan du botanisera bland allt som hör odling till. Beroende på säsong hittar du sättpotatis, blomsterlökar, dahlior, sättlökar, spadar, krattor, perlargonsticklingar, grönsaksplantor och mycket mer.

Och du! Gemensamt för både potatisen, sättlöken, dahliorna och blomsterlökarna är att de är noga utvalda av oss, håller högsta yrkeskvalitét och är packade av oss här på vår gård i Skåne. På så sätt kan vi garantera kvalitet i alla led!

Några utav våra vänner och leverantörer

  • Gunnarshögs Gård
  • Warbro kvarn
  • Bjärefågel
  • Magnihill
  • Sigvard Månsgård
  • Bondens Skafferi

Den älskade (sätt)potatisen

Både sättpotatisen och matpotatisen är vår största passion och det vi är allra bäst på. Faktum är att vi är så bra på potatis att Sveriges krögare och restaurangkök ganska ofta ringer till oss för att lära mer om denna fantastiska lilla knöl. Vi har själva testat att odla varenda liten sort vi säljer för att garantera att de lever upp till den kvalitet vi alltid eftersträvar. Självklart har vi också smakat de alla. För sann odlarglädje går alltid hand i hand med sann matglädje. Dessutom har vi Sveriges bredaste sortiment av ekologisk certifierad sättpotatis.

Dahlia-knölar och blomsterlökar för en färgsprakande trädgård

En prunkande sommarträdgård full av doft, pollinatörer, färg och form. Hos oss hittar du både dahlia-knölar och blomsterlökar för en variationsrik trädgård som blommar över hela säsongen.

Dahlian är en spektakulär och variationsrik sommarblomma full av färg, form och sprudlande magi. Den är gör sig i både kruka och rabatt och blir en fantastisk snittblomma i dina prunkande sommarbuketter. Inför säsongen erbjuder vi ett sjuttiotal magnifika sorter att välja bland. För vem kan få nog av Dahlian?

Både tulpaner och narcisser älskar våren och fyller din trädgård med färg och form när de slår ut sina bladverk redan tidigt på säsongen. De är otroliga som de är i din rabatt, men lika vackra som snittblommor i en vas.

Vi erbjuder blomsterodling som är en fröjd för ögat, insekterna, odlarglädjen och själen, hela sommaren! Dessutom håller alla våra knölar och lökar yrkersodlarkvalitet, vilket garanterar livskraftiga plantor med stor blomsterprakt. Vi kontrollerar själva allt innan det packas för hand av oss här på gården. Varje dahlia-knöl och blomsterlök levereras i komposterbara förpackningar med vackra illustrationer.

Smakrika sättlökar för både odlarglädje & matglädje 

Hos oss hittar du ett brett utbud av ekologiska sättlökar. Röd-, gul-, silver- eller schalottenlök. Välj din favorit eller ta dig an en färdigmixad påse fylld av våra favoriter för en smakfull och variationsrik odling. Perfekt för dig som inte kan bestämma dig för en sort, eller helt enkelt bara gillar allt!

Uppfödning av gräsbetande djur

Vi gillar inte när saker och ting går till spillo. Exempelvis tar vi in och kastrerar tjurkalvar som blivit en restprodukt av mjölkindustrin och som annars skulle avlivats. De bor hos oss på gården i minst två år där de gräsbetar och äter frånsorterade grönsaker, potatis, frukt och rotsaker. Deras avfall blir i gengäld gödsel till våra grödor. Köttet säljs både färskt och fryst i vår gårdsbutik där vi kan garantera att det kommer från glada djur, helt fritt från antibiotika och kraftfoder. Vi har anpassat antalet djur efter gårdens storlek och på så sätt blir de en stor tillgång och en viktig del av gårdens kretslopp.

Delikatesser fulla av smak och kvalitet

Förutom det som odlas och föds upp på gården säljer vi också en mängd olika, noga utvalda delikatesser och godsaker från andra framstående producenter runtom i Sverige att fylla skafferiet med. Från Europa hämtar vi dessutom det som vi inte kan producera i Sverige, såsom citrus, olivoljor och en och annan parmesanost.

Kullabygdens keramikverkstad

“I fyra generationer har familjen Nilsson älskat sin lera. Drejskivan snurrar runt och leran växer långsamt upp till en vacker skål, runt drejskivan står en fascinerad grupp och tittar på. En står och biter på naglarna, en tar upp sin kamera och allt som hörs är drejskivan … Allt tillverkas här från klös till kruka, och allt oftare drejar vi med vår egentillverkade lera som vi hämtar i vackra Kullabygden.”

Keramiker Peter Nilsson huserar numera sin keramikverkstad på gården i anslutning till Gårdsbutiken där hans vackra bruksföremål och krukor i ler- och stengods säljs exklusivt hos oss. Du hittar spillkummar, gratängformar, tekoppar och skånska äggekagefat bland många andra handgjorda, unika ting.

Hållbara inredningsdetaljer och annat ärligt härligt

I vår Gårdsbutik hittar du också ett handplockat och noga utvalt sortiment av inredningsdetaljer och pynt. Våra favoriter kommer bland annat från Iris hantverk, Våges Smide, Öjbro Vantfabrik, Kullabygdens Keramik, Rifle Paper och Hugo design, för att nämna några. Vi älskar kvalitet och väljer alltid saker med omsorg som håller över tid och är svenskproducerat så långt det går.