Hoppa till innehåll

Om Larsviken

Med kunskap, nyfikenhet och tradition vill vi sprida odlarglädje och matglädje till fler. Väl rotade med fötterna i jorden är vi nu åttonde generationen lantbrukare som driver Larsviken framåt, där kvalitet genomsyrar allt det vi noga väljer ut och vårdar.

Vilka är vi?

Bitte, Karin, Katarina, Nils och Per är sjunde och åttonde generationens lantbrukare på Larsviken. För oss är det inte bara viktigt att ha fötterna på jorden, utan också i jorden. Väl rotade genom generationer och fulla av tradition ser vi på lantbruket som ett hantverk. Sprunget ur jorden växer kunskap, odlingsentusiasm och matglädje. Släkten följa släktens gång, och i det finns en enorm stolthet. Mycket av det just vi är bäst på är sådant vi lärt oss av att hela tiden vara nära naturen. Med fötterna i jorden har vi gått bredvid, lyssnat och lärt av de som drivit Larsviken innan oss.

Vår vision

Att med kunskap, nyfikenhet och tradition sprida odlarglädje och matglädje till fler. För oss är det viktigt att göra saker på riktigt. Lantbruket är hjärtat i vår verksamhet och kvalitet är ledordet. Det betyder att allt vi gör bygger på kunskap och engagemang. Just vår unika och breda kunskap inom odling har vuxit fram ur generationer av hårt, nyfiket och passionerat arbete. Och precis så vill vi fortsätta bruka släktens stolta tradition!

Våra värderingar — Kvalitet, hållbarhet & ärlighet

Vi står för det vi gör och gör ingenting vi inte kan garantera är på riktigt. Våra varor är äkta och genuina, och kommer från en sann odlarglädje och matglädje. Gemensamt för alla våra produkter är att de är noga utvalda av oss själva, håller högsta yrkeskvalitet och kvalitetskontrolleras innan de packas för hand av oss här på gården.

Vi odlar småskaligt men variationsrikt på en relativt liten yta, och använder djur i verksamheten för att hela tiden främja ett aktivt kretslopp och för att få så minimalt med svinn som möjligt. Vi har nämligen aldrig gillat när saker går till spillo. Som en del av kretsloppet föder vi upp tjurkalvar som bor hos oss på gården i minst två år där de gräsbetar och äter frånsorterade grönsaker, potatis, frukt och rotsaker. Deras avfall blir i gengäld gödsel till våra grödor. Köttet säljs både färskt och fryst i vår gårdsbutik där vi kan garantera att det kommer från friska djur, helt fritt från antibiotika och kraftfoder. Vi har anpassat antalet djur efter gårdens storlek och på så sätt blir de en stor tillgång och en viktig del av gårdens kretslopp.

Ur kunskap växer nyfikenhet och med nyfikenhet kommer mer kunskap. Vi har haft den äran att få bland annat Lilla Sällskapets och Gastronomiska Akademins diplom för vårt arbete. Vi ser utmärkelserna som bevis på att vi är på rätt väg och vi kommer fortsätta arbeta för hållbart producerad bra mat som dessutom bidrar till öppna landskap och fler arbetstillfällen i Sverige. Med en strävan att föra familjens stolta odlingstraditioner vidare, blickar vi samtidigt nyfiket in i framtiden med målet att utveckla vårt företag för att möta konsumenternas efterfrågan av nya produkter. Vi vill alltid kunna erbjuda ett brett, spännande och väl beprövat sortiment av knölar och lökar som kan odlas från norr till söder i vårt avlånga land. Vi är ständigt på upptäcktsfärd efter nya smaker, färger och former och tröttnar aldrig på den glädje odling och mat ger. Oavsett om du besöker oss i gårdsbutiken eller på webben vill vi att du ska känna den nyfikenhet, passion och glädje till odling och mat som driver oss i allt vi gör.

Varmt välkommen hem till Larsviken!