Sättpotatis ’Venezia’ Solanum tuberosum


Venezia är en tålig delikatesspotatis som ger riklig skörd. Sorten är en riktig restaurangfavorit med sin utsökta smak och fina skalfinish. Venezia förgyller vårvinterns middagar tack vare sina bra lagringsegenskaper. Framtagen i Danmark. Utsedd till Årets Potatis 2019

Från: 69 kr
inkl moms

Produktegenskaper

Så-/Planteringstid:
Mars April Maj Juni
Blom-/Skördetid:
Juli Augusti September
Matlagningsegenskaper:
Bakpotatis Delikatess Fast Ugnsrosta Salladspotatis
Odlingsegenskaper:
Lättodlad Sjukdomstålig Ätbar Inlagring
Färg:
Gul
Bladmögelresistens:
Hög
Resistens mot skorv:
Medel
Resistens mot nematoder:
Medel
Form:
Avlång
Tillväxttid (veckor):
11 veckor 12 veckor 33 veckor 34 veckor
Växtläge:
Halvskugga Sol

Hur förvarar jag sättpotatisen bäst innan det är dags att sätta?

Sättpotatisen behöver ligga så ljust som möjligt för att det ska bildas gröna fina groddar. Genom att förvara sättpotatisen svalt så håller du tillbaka tillväxten av groddar.

Hur ofta kan jag odla potatis i samma jord?

Det är väldigt viktigt att ha en genomtänkt växtföljd i sitt trädgårdsland. Potatis ingår i en 4 - 5 årig växtföljd för att det ska bli bästa skördeutfall, och för att minska risken för ”jord-trötthet”.

Odlingstips Sättpotatis

För tips och råd inför odling av sättpotatis, besök vår guide.