Sättpotatis

Under vårvintern köper vi in konsumentförpackad certifierad sättpotatis som vi sedan skickar vidare ut över hela Sverige via vår nätbutik, men även som grossist till olika garden centers och andra butiker. Bertils brinnande intresse för potatis gör att vi har många spännande gamla och nya sorters sättpotatis att erbjuda!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det hela började med att många ville köpa sättpotatis ifrån Larsvikens potatissamling. Detta gjorde att vi tog kontakt med en potatisfirma i Skottland som visade sig brinna lika mycket för potatis som vi på Larsviken gör. Idag samarbetar Larsviken med tre skotska sättpotatisföretag och fem nordiska. Det gör att vi idag kan erbjuda cirka 50 olika sorters certifierade sättpotatis under våren, både konsumentförpackad i 1 kg påsar och 5 –st påsar, men även olika specialsorter till lantbrukare. Titta in i vår nätbutik för att beställa sättpotatis när det är säsong!

En liten kul historia kring de konsumentförpackade sättpotatisarna. För 12 år sedan fick Bertil en idé om att packa vissa sorter i små förpackningar med 5 stycken sättpotatisar per påse, detta för att alla, även de med lite utrymme t.ex. balkong, skulle kunna köpa en liten påse potatis och odla. Konceptet blev en succé och idag är det många fritidsodlare, även de med stora potatisland, som köper de små påsarna för att kunna testa flera olika sorter.

Varje år utses även Årets potatis för Fritidsodlare där Bertil är en av jurymedlemmarna. Titta gärna in på hemsidan aretspotatis.se för att läsa mer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA