Hoppa till innehåll

Tankar bakom Larsvikens dahliamixar

Är du velig eller vill du bara få en fin dahliablandning i trädgården utan att behöva fundera så mycket? Vi har knåpat ihop några riktigt vackra mixar åt dig, redo att förgro och sedan plantera ut.

Här hittar du favoriter som passar i både kruka och rabatt. Vitt fluff, lyxigt sammetsrött eller kanske favoriter från farmors tid. Vi hoppas du ska gilla dem!

Älvdans

I Älvdans har vi skapat en elegant dahliamix för den moderna trädgården.
Havet av vitt fluff ger ett sobert intryck som är lätt att vila ögonen på. Mixen av storblommigt och enkelblommande, ja även mörkbladigt, gör denna mix till en given favorit.

Kärlekssaga

En samling av de mörkaste dahliorna vi vet bidrar med dramatik och mystik till trädgården. Vi ville skapa en oemotståndlig, omfamnande och lite lyxig blandning av mörkt sammetsröda nyanser och med denna blandning tycker vi att vi har lyckats väl.
Tips! Ge bort denna i present till någon som du tycker om!

Happy place

Denna dahliamix är skapad för att skänka glädje och välmående. Pigga, glada färger som lyser upp en gråmulen dag. Nyanser och former kontrasterar fint men är ändå harmoniska och balanserade. Dessa sorter är så fina att kombinera i sommarens buketter. Vi hoppas att denna mix kan bli ditt happy place i sommar!

Skymningsljus

Denna färgskala för tankarna till en brinnande augustihimmel precis innan solen försvinner ner bortom horisonten. Vi älskar dessa varma toner i kombination med den cremefärgade ’Orsett Beauty’ som lyser upp fint i den sommarljumma skymningen. En välavvägd bukettmix där pollinatörerna också bjuds in till blomsterkalaset.

Sommardröm

Precis som namnet avslöjar, detta är en sommardröm! Här har vi valt ut några av våra rosa favoritsorter och satt samman i en pastellig mix, redo att berika din rabatt med de mest ljuvliga dahlior vi kan tänka oss.

Farmors favoriter

Vi är så glada och stolta över att få vara återförsäljare av dessa gamla godingar, för det är ju faktiskt det de är. Sorterna, som alla bär på en spännande historia, är insamlade på gårdar runt omkring i Sverige och sedan förökade av Elitplatstationen på Balsgård. När du köper denna mix får du inte bara ett härligt gäng färgstarka dahlior utan du bidrar också till att bevara gamla svenska dahliasorter i generationer.

Vill du veta mer?