Hoppa till innehåll

Larsviken x Malin Signahl

Ett unikt samarbete mellan oss på Larsviken och konstnären Malin Signahl. Två blomsterälskare har gått samman för att förmedla sin kärlek till odling och naturen. De högkvalitativa dahliaknölarna handpackas av Larsviken i 100% komposterbara påsar. Förpackningen pryds av en etikett med en elegant och vacker illustration av respektive dahliasort, signerad Malin Signahl. En förpackning och kvalitet som är värdig varje sann dahlia-primadonna.

Vi på Larsviken är mycket stolta över detta samarbete, och tycker att det är på tiden att hållbarhetsaspekten får ta plats bland trädgårdens dahlior.

Malin Signahl

Malin Signahl är en göteborgsbaserad konstnär som hämtar inspiration från den skandinaviska naturen. I Malins illustrationer möts lekfullhet med sinnlighet, som tillsammans ger ett tidlöst klassiskt uttryck. I årets kollektion har Malin fångat varje dahlias skönhet. Fokus har legat på varje sorts unika form och färgskiftningar över odlingssäsongen. Från det spirande färgintensiva i säsongens allra första blommor för att sedan mjukna till ljusare och dovare nyanser i takt med att dagarna blir kortare och nätterna kyligare i och med sensommarens ankomst.

I det lekfullt flödiga måleriet, fångar Malin essensen av varje blommas karaktär, vilket visar på att varje blomma har sina egenskaper som gör den alldeles unik och så underbar som bara naturen kan skapa.

Med pensel, akvarell och kärlek till naturen

”Hur blommor känns och hur de doftar, hur de fyller våra ögon med färg som räcker hela vintern
Penseln är mitt instrument, tillsammans med akvarellpigmenten blir den en hjälp i försöken att fånga en essens, försöken att uttrycka någonting som är utom räckhåll och på samma gång mer verkligt än vad vi kan mäta, väga och kontrollera. Det handlar om att förmedla en känsla. Har du någon gång tagit en Dahlia i handen och tittat riktigt nära, kanske vecklat ut kronbladen för att se dess detaljer? Du kan då kanske se färgskiftningarna i varje blad, övergångar från ljust gult via aprikos mot rosa, kanske med en bård längs kanten i en distinkt lila kulör, skör som en lyckodröm och samtidigt full av liv och färg. Hos varje blomma finns någonting eget, någonting som gör att just den skiljer sig från alla andra. Mitt arbete är att med penseln söka efter just de detaljerna, och låta de vita arken av bomullspapper i min ateljé slå ut i blom.

Under någon av årets första veckor promenerar jag genom ett fortfarande vintrigt landskap. En skata passerar i luften ovanför och tappar en kvist på stigen framför mig, fåglarna har börjat bygga sina bon och fast att naturen fortfarande är i vila så känns våren nära. Ett nytt odlingsår ligger framför oss, fullt av möjligheter och förhoppningar, fullt av humlesurr och vildsint vacker färgprakt. Jag tänker på att det odlande och skapande livet är ett och samma. Kultur betyder ju just odling, att vara lik jorden och ta emot sol, regn och sådd och möjliggöra växande och mognad. Det handlar om förundran inför naturen och en vilja att visa fram all skönhet som finns.”

Malin Signahl

Vad är unikt med Larsvikens dahliaknölar?

Stora premiumknölar
Knölarna är av yrkesodlarkvalitet, alltså en storlek som garanterar livskraftiga plantor och stor blomsterprakt. Knölarna kontrolleras och handpackas av oss hemma på vår gård i Skåne.

Handplockat hållbart sortiment
Vi har handplockat ett utbud av såväl välkända klassiska sorter och kompletterat med spännande nyheter. Vi har lagt till några ekologiskt odlade sorter som älskas av våra pollinerande vänner i trädgården. Sorterna är provodlade hemma på vår gård i Kullabygden och givetvis kvalitetstestade.

Vacker unik förpackning
Larsvikens dahlior är något alldeles speciellt vilket syns redan på förpackningen. Malin Signals poetiska illustrationer som flyter ut över etiketten ger ett konstnärligt uttryck med inspiration från naturen, skandinaviskt ljus och bidrar till en varm känsla. Tidlöst elegant och alldeles underbart om ni frågar oss. Dessutom är förpackningarna 100% komposterbara. Kan det bli bättre?

Var kan jag köpa dessa dahlior?

Larsviken x Malin Signahls dahlior säljs hos 50 st utvalda återförsäljare samt hos Larsviken. Hittills är dessa dahlior illustrerade:

Break Out, Cafe au Lait, Copper Boy, Daisy Duke, Gitt´s Attention, Hamari Gold, Hartenaas, Henriette, All that Jazz, Labyrinth, Linda’s baby, Mango Madness, Black Destiny, Night Silence, Toto, Peaches, Penhill Watermelon, Petra’s Wedding, Sam Hopkins, Seniors Hope, Sweet Nathalie, Totally Tangerine, Waltzing Mathilda, Wine eyed Jill samt Wizard of Oz.