Hoppa till innehåll

Hannu Sarenström hos Larsviken

Potatis hela året — Låt odlaren och matkreatören Hannu Sarenström guida dig genom potatisens fantastiska värld. Från vinterns planering av nästa års köksträdgård till våren och sommarens odlarglädje. Och såklart alla säsongers middagar som följer efter skörd. Hannu har själv odlat och tillagat flera olika potatissorter från vårt sortiment för att kunna välja ut sina absoluta favoriter.

Följ med hem till Hannu Sarenströms köksträdgård på Langeland

Hannu Sarenström är en av Nordens mest kända mat- och trädgårdsinspiratörer som gett ut flertalet trädgårds- och matlagningsböcker genom åren. Som discovärd en gång i tiden tog han vägen genom restaurangköket där han började inse att för att få riktigt god mat, så krävs riktigt bra råvaror. Här någonstans började intresset för trädgård att spira. Efter många år i det prunkande hemmet på Kinnekulle har Hannu nu packat ihop livet för att packa upp det söderut på den danska ön Langeland i det sydfynska öhavet. Här i en äkta kringbyggd dansk gård från 1800-talet finns både Hannu och hans älskade köksträdgård, eller køkkenhave som man säger på andra sidan Öresund.

“Jag har odlat ett 20-tal olika sorter och smakat mig igenom alla, några har jag haft tidigare men många var nya och en del blev kära favoriter”

Sättpotatis i en korg från Hannu Sarenström för Larsviken

Smaka på Hannus potatismat

Lika mycket som Hannu älskar att odla, älskar han också att laga, äta och njuta av det som så omsorgsfullt odlats över året. På Larsvikens Värld bjuder Hannu in oss till sin välsmakande oas full av färg, glädje och enkelhet. Och såklart potatis!

“Den första knölen man gräver upp är alltid en smaksensation och lyckan med färskpotatis är given”

MATGLÄDJE MED HANNU Recept: Lövtunn, örtbakad potatis

Potatis är ett fantastiskt livsmedel som går att tillaga på hur många vis som helst. Har du potatis så har du alltid mat! Här hittar vi både potatisglädje som matglädje med Hannu Sarenströms härliga recept fullt av örter och, såklart, potatis. Lika lättlagat som ljuvligt välsmakande!

“Potatis är en delikatess som ska planeras så den smakar bäst just när den tillagas”

MATGLÄDJE MED HANNU Recept: Rosmarinrostad krosspotatis

Visst är det underbart när ljuvliga smaker och lättlagad mat går hand i hand? Här hittar vi både potatisglädje som matglädje med Hannu Sarenströms härliga recept fullt av rosmarin, fras och, såklart, potatis.Enkelt och obeskrivligt gott!

“Färskpotatis skördas och bör tillagas i princip i samma stund, det är då man får det bästa resultatet. Men vissa sorter mognar och blir ännu godare vid inlagring och andra förlorar på att åldras. En bra plan är att tänka igenom ett mat-år och välja sorter utifrån det.”

MATGLÄDJE MED HANNU Recept: Vit Potatispizza

Finns det något godare än en välsmakande pizza toppad med de enklaste, mest delikata av råvaror? Här är en klassisk italiensk Pizza Bianca med smak av svenska primörer. Ren potatisglädje på en alltid lika uppskattad pizza från vår odlingsinspiratör och matkreatör Hannu Sarenström.