Hoppa till innehåll

Matglädje med Hannu Sarenström Recept: Lövtunn, örtbakad potatis

Potatis är ett fantastiskt livsmedel som går att tillaga på hur många vis som helst. Har du potatis så har du alltid mat! Här hittar vi både potatisglädje som matglädje med Hannu Sarenströms härliga recept fullt av örter och, såklart, potatis. Lika lättlagat som ljuvligt välsmakande.

Tillagning

Du behöver: Fast potatis, olivolja, salt, svartpeppar, vitlök, timjan eller rosmarin.  

Tillagningstid: Ca. 50 minuter

 

Gör så här: 

  • Sätt ugnen på 200°c
  • Skär så mycket fast potatis som du behöver i lövtunna skivor (välj en sort du tycker är extra smaskig).
  • Ställ skivorna tätt i en olivoljad ugnsfast form.
  • Smaksätt potatisen genom att strö över finhackad vitlök, timjan eller rosmarin. Salta och peppra och ös över med olivolja.
  • Baka i cirka 30 minuter tills potatisen nästan är klar.
  • Höj därefter värmen till 230°c och baka i ytterligare ca 10 minuter tills potatisen fått en härligt frasig yta.

Till sist: Avnjut som de är eller som ett läckert tillbehör till annat du älskar! Både superenkelt och underbart gott!

 

Hannu hos Larsviken

Hannu är både matkreatör och odlingsentusiast som gärna guider oss genom potatisens fantastiska värld. Från vinterns planering av nästa års köksträdgård till våren och sommarens odlarglädje. Och såklart alla säsongers middagar som följer efter skörd. Hannu har själv odlat och tillagat flera olika potatissorter från vårt sortiment för att kunna välja ut sina absoluta favoriter.