Hoppa till innehåll

MATGLÄDJE MED HANNU SARENSTRÖM Recept: Råstekt färskpotatis

Potatis är ett fantastiskt livsmedel som går att tillaga på hur många vis som helst. Har du potatis så har du alltid mat! Här hittar vi både potatisglädje som matglädje med Hannu Sarenströms härliga recept fullt av olivolja, fras och, såklart, potatis. Färsk sådan, för att vara bestämd. Lika lättlagat som ljuvligt välsmakande!

Tillagning av råstekt färskpotatis

Du behöver: Färsktpotatis efter behov, salt, persilja och olivolja
Tillagningstid: Ca. 30 minuter

Gör så här:

  • Skär så mylet potatis du behöver riktigt tunt (har du en mandolin så använd den)
  • Salta
  • Stek i stekpanna med olivolja eller rosta i ugnen på 175°c varmluft för att få en god frasig yta i kontrast till det mjuka innanmätet
  • Toppa med färsk, finhackad persilja innan servering!

Till sist: Njut! ​​Råstekt behöver inte vara smör och vitlök. Men detta beror helt på vad man serverar den till, jag gillar om potatisen är ganska neutral till det som serveras med. Och visst kan jag också äta bara råstekt potatis och då är lätt frästa bondbönor eller andra gröna späda bönbaljor en ljuvlig kombination.

 

Hannu hos Larsviken 

Hannu är både matkreatör och odlingsentusiast som gärna guider oss genom potatisens fantastiska värld. Från vinterns planering av nästa års köksträdgård till våren och sommarens odlarglädje. Och såklart alla säsongers middagar som följer efter skörd. Hannu har själv odlat och tillagat flera olika potatissorter från vårt sortiment för att kunna välja ut sina absoluta favoriter.