Hoppa till innehåll

Förbeställ dahliaknölar, sättpotatis, sättlök och fröer till nästa års säsong

Finns det något härligare än att få njuta av det vi själva grävt ner, vårdat, sett gro och växa och vårdat än mer för att sedan äntligen skörda? Och fastän vintern just gjort sig påmind är det nu drömmarna om sommaren slår rot. Dahliaknölar, sättpotatis, sättlök och fröer hör alla både vårens och sommarens odlarglädje till. Som åttonde generationen lantbrukare på Larsviken har vi gedigen kunskap och erbjuder ett spännande och delikat utbud av sättpotatis, dahliaknölar och sättlökar av högsta kvalitet. Ett noga utvalt sortiment sprunget ur kunskap, nyfikenhet och tradition för att din odlingssäsong ska bli så lyckad, färgsprakande och smakfull som möjligt. Odlarglädje och matglädje när den är som bäst, helt enkelt!

Nyheter hos Larsviken Sparris- och jordgubbsplantor

2024 adderar vi sparris- och jordgubbsplantor till vårt sortiment. Plantorna levereras barrotade och är av samma fina kvalitet och storlek som våra odlarkollegor använder i sina jordgubbs- och sparrisodlingar. Vi har handplockat ett 10-tal sorters jordgubbar och valt ut fyra sparrissorter som passar för odling såväl i norr som söder. Välkommen in och läs mer och hitta dina favoriter.

MAT- OCH ODLARGLÄDJE MED LARSVIKEN Sättpotatisen

Potät, jordpäron, jordäpple, pantoffla, nola, knola, tola, potatoe, potaaato. Kärt barn har många namn och vårt kanske allra käraste barn är definitivt potatisen. Potatisen är kanske vår största passion och det vi är allra bäst på. Faktum är att vi är så bra på potatis att Sveriges krögare och restaurangkök ganska ofta ringer till oss för att lära mer om denna fantastiska lilla knöl. Dessutom har vi Sveriges största utbud av ekologiskt certifierad sättpotatis. Välj bland ett 40-tal olika sorter av allt från tidig potatis till sensommar- och höst potatis.

WEBBUTIKEN Allt för en lyckad odlingssäsong

Här kan du beställa en del av Larsviken direkt hem, när du vill. Vi erbjuder ett noga utvalt och spännande sortiment efter säsong som varierar mellan ekologiskt certifierad sättpotatis, sättlök, dahliaknölar och mer för odling och trädgård. Utöver det hittar du snart också smakfulla delikatesser för skafferiet både från vår egenproduktion och andra framstående producenter runtom i Sverige.

webbutiken Larsvikens dahliamixar

Ibland är det skönt att slippa välja. Här har vi samlat våra bästa dahliakompositioner som levereras i en snygg låda med odlingsråd. Här finns blandningar som passar alla stilar, allt från vitt och sobert till lyckopillren på bilden här intill – dahlior från farmors tid.

Larsvikens vänner Hannu Sarenström vårtankar om hösten

Odlingsentusiasten och matkreatören Hannu bjuder in oss till sitt hem på den danska ön Langeland där han i sin prunkande köksträdgård guidar oss genom odlingsåret. Fastän hösten knappt gjort sig påmind är det så plötsligt dags att börja tänka på våren. För att både få tag i det vi önskar men också för att ge våra blomsterlökar de bästa av förutsättningar gäller det att få ner de i jorden i tid. Här delar Hannu med sig av sina tankar kring septembers göromål som redan nu lägger grunden för en vår full av snödroppar, krokusar, narcisser och annat riktigt värmande som hör en tidig vår till. Häng med!

Gårdsbutiken Odlarglädje och matglädje

I Gårdsbutiken utanför Viken mitt i den skånska myllan håller vi öppet året runt och säljer grödor, fröer och knölar efter säsong. För visst är det något alldeles särskilt med att få följa årets alla skiftningar? Förutom det som odlas och föds upp på gården säljer vi också en mängd olika, noga utvalda delikatesser och godsaker från andra framstående producenter runtom i Sverige. Varmt välkommen hem till Larsviken!

Om Larsviken Kunskap, nyfikenhet och tradition

För oss på Larsviken är det inte bara viktigt att ha fötterna på jorden, utan också i jorden. Väl rotade genom generationer och fulla av tradition ser vi på lantbruket som ett hantverk. Sprunget ur jorden växer kunskap, odlingsentusiasm och matglädje. För oss är det viktigt att göra saker på riktigt. Lantbruket är hjärtat i vår verksamhet och kvalitet är ledordet. Det betyder att allt vi gör bygger på kunskap och engagemang. Vår unika och breda kunskap inom odling har vuxit fram ur åtta generationer av hårt, nyfiket och passionerat arbete.