Hoppa till innehåll

Nu är odlingssäsongen äntligen här. Vi firar med extra bra priser i vår webbutik. Kika in och se vad du ska komplettera med.

Finns det något härligare än att få njuta av det vi själva grävt ner, vårdat, sett gro och växa och vårdat än mer för att sedan äntligen skörda? Och fastän vintern just gjort sig påmind är det nu drömmarna om sommaren slår rot. Dahliaknölar, sättpotatis, sättlök och fröer hör alla både vårens och sommarens odlarglädje till. Som åttonde generationen lantbrukare på Larsviken har vi gedigen kunskap och erbjuder ett spännande och delikat utbud av sättpotatis, dahliaknölar och sättlökar av högsta kvalitet. Ett noga utvalt sortiment sprunget ur kunskap, nyfikenhet och tradition för att din odlingssäsong ska bli så lyckad, färgsprakande och smakfull som möjligt. Odlarglädje och matglädje när den är som bäst, helt enkelt!

Perfekt tid för plantering Sparristider

Är du en av dem som drömt om din alldeles egna sparris? Nu har du din chans att odla din egen sparris hemma i trädgården. Vi har valt ut sorter som trivs i både södra och mellersta Sverige. Bor du norröver så går det att odla sparris men välj då en plats som snabbt tinar fram på våren och gärna med en värmande vägg/läplantering bakom.

MAT- OCH ODLARGLÄDJE MED LARSVIKEN Sommarens sötaste jordgubbar

Finns det något lyxigare än att gå ut och plocka sina egna solmogna jordgubbar direkt från landet? Nu när våren äntligen kommit till Sverige så är det perfekt att plantera nya plantor. Här hittar du stora barrade plantor som ger skörd redan denna sommar! Kan det bli bättre.

WEBBUTIKEN Allt för en lyckad odlingssäsong

Här kan du beställa en del av Larsviken direkt hem, när du vill. Vi erbjuder ett noga utvalt och spännande sortiment efter säsong som varierar mellan ekologiskt certifierad sättpotatis, sättlök, dahliaknölar och mer för odling och trädgård. Utöver det hittar du snart också smakfulla delikatesser för skafferiet både från vår egenproduktion och andra framstående producenter runtom i Sverige.

webbutiken Larsvikens dahliamixar

Ibland är det skönt att slippa välja. Här har vi samlat våra bästa dahliakompositioner som levereras i en snygg låda med odlingsråd. Här finns blandningar som passar alla stilar, allt från vitt och sobert till lyckopillren på bilden här intill – dahlior från farmors tid.

Larsvikens vänner Hannu Sarenström vårtankar om hösten

Odlingsentusiasten och matkreatören Hannu bjuder in oss till sitt hem på den danska ön Langeland där han i sin prunkande köksträdgård guidar oss genom odlingsåret. Fastän hösten knappt gjort sig påmind är det så plötsligt dags att börja tänka på våren. För att både få tag i det vi önskar men också för att ge våra blomsterlökar de bästa av förutsättningar gäller det att få ner de i jorden i tid. Här delar Hannu med sig av sina tankar kring septembers göromål som redan nu lägger grunden för en vår full av snödroppar, krokusar, narcisser och annat riktigt värmande som hör en tidig vår till. Häng med!

Gårdsbutiken Odlarglädje och matglädje

I Gårdsbutiken utanför Viken mitt i den skånska myllan håller vi öppet året runt och säljer grödor, fröer och knölar efter säsong. För visst är det något alldeles särskilt med att få följa årets alla skiftningar? Förutom det som odlas och föds upp på gården säljer vi också en mängd olika, noga utvalda delikatesser och godsaker från andra framstående producenter runtom i Sverige. Varmt välkommen hem till Larsviken!

Om Larsviken Kunskap, nyfikenhet och tradition

För oss på Larsviken är det inte bara viktigt att ha fötterna på jorden, utan också i jorden. Väl rotade genom generationer och fulla av tradition ser vi på lantbruket som ett hantverk. Sprunget ur jorden växer kunskap, odlingsentusiasm och matglädje. För oss är det viktigt att göra saker på riktigt. Lantbruket är hjärtat i vår verksamhet och kvalitet är ledordet. Det betyder att allt vi gör bygger på kunskap och engagemang. Vår unika och breda kunskap inom odling har vuxit fram ur åtta generationer av hårt, nyfiket och passionerat arbete.