MATGLÄDJE MED HANNU SARENSTRÖM Recept: Rosmarinrostad krosspotatis
Potatis är ett fantastiskt livsmedel som går att tillaga på hur många vis som helst. Har du potatis så har du alltid mat! Här hittar vi både potatisglädje som matglädje med Hannu Sarenströms härliga recept fullt av rosmarin, fras och, såklart, potatis. Lika lättlagat som ljuvligt välsmakande!
Tillagning rosmarinrostad krosspotatis
Du behöver: Fast potatis, salt, svartpeppar, olivolja, vitlök och rosmarin.
Tillagningstid: Ca. 50 minuter
Gör så här:
- Koka fast potatis nästan mjuk
- När potatisen börjar bli färdig sätter du ugnen på 230°c
- Ös av vattnet och lägg potatisen i en långpanna
- Tryck till potatisen så den spricker upp ordentligt
- Stör över salt, peppar, hackad vitlök och rosmarin, samt ringla över olivolja
- Baka i ugnen till potatisen har en frasig, vacker yta
Till sist: Njut! Vansinnigt gott som det är, eller som tillbehör till grillat eller liknande.
Hannu hos Larsviken
Hannu är både matkreatör och odlingsentusiast som gärna guider oss genom potatisens fantastiska värld. Från vinterns planering av nästa års köksträdgård till våren och sommarens odlarglädje. Och såklart alla säsongers middagar som följer efter skörd. Hannu har själv odlat och tillagat flera olika potatissorter från vårt sortiment för att kunna välja ut sina absoluta favoriter.