Hasselnötter A.O.P franska


Från: 104 kr
inkl moms

    Välj ett alternativ    Välj antal

    Noix de Grenoble. Världsberömda hasselnötter från Grenoble, Frankrike. som vi hämtat hem direkt från odlaren, Daniel Heymars. Daniels familj har odlat hasselnötter i generationer och har en stolt odlartradition. Hasselnötterna är av största storleken och givetvis av finaste kvalitet. Smaken är intensiv och har en finstämd nötsmak med lätt sötman och givetvis en lång härlig eftersmak. Konsistensen är mjuk och krämig, precis som färska hasselnötter ska vara. Nötterna är både oblekta och ekologiskt odlade, allt för en hållbar ansvarsfull odling och hasselnötter i världsklass.

    Nötterna är A.O.P. märkta, Appellation d’Orgine Protégée, vilket på svenska går att översätta till skyddad ursprungsbeteckning. De franska odlarna i Grenoble har ansökt och fått sina hasselnötter ursprungsskyddade inom EU. Det är en kvalitetstämpel som garanterar tradition, kvalitet och tillförlitlighet.

    Hasselnötterna levererades oskalade, alltså med sitt skyddande hårda skal kvar. Detta gör att nötterna har längre hållbarhet och att nötternas fina konsistens bevaras.