Vitlök ’Morado’ vårplantering Allium sativum


45 kr /vitlök inkl moms

Utgått Denna produkt finns inte med i årets sortiment, men kan säkert komma tillbaka i framtiden.

’Morado’ är spanjoren med sting! Den har en het, kryddig smak och intensiv doft. Klyftorna är stora och fylliga och har vackert vitt skal med lila strimmor. Skalet släpper lätt från klyftan. ’Morado’ är en fröjd för både öga och gom. En odlingsvärd vitlök för entusiasten! Sorten är en s.k. hardneck och innehåller 10-12 klyftor per lök.

 

Denna vitlök är avsedd för vårplantering.

Så-/Planteringstid:
September Oktober November December
Blom-/Skördetid:
Juli Augusti September
Odlingsegenskaper:
Lättodlad Pallkrage Ätbar Inlagring Odling i kallare klimat
Färg:
Lila Vit
Storlek:
55
Softneck/Hardneck:
Hardneck
Tidig/Mellan/Sen:
Medel

Avstånd

7 – 10 lökar per löpmeter. Vill du skörda färsk lök går det bra att sätta löken ännu tätare. Skörda varannan lök under sommaren, så ger du de lökar som ska växa till sig och lagras in gott om plats att växa.

Planteringsdjup

Löken ska sättas lika djupt som lökens storlek. En lök som är 2 cm ska alltså ner 2 cm i jorden.

När ska jag plantera?

När jorden är 15 – 18 grader C. Minimum temperatur är + 5 grader. Har du fått hem löken tidigt på säsongen och behöver förvara den innan plantering är vårt bästa tips att öppna påsen och hälla ut löken på en bricka/tallrik så att den ligger utspritt och luftigt. Förvara i löken i rumstemperatur och så torrt som möjligt.

Jord & skötsel

Vanlig trädgårdsjord funkar fint till lök. Som alltid så behövs det vatten i lagom mängd och sol för att få bra tillväxt. Gödsla med måtta.

Torkning & inlagring

När lökhalsarna viker sig är det dags att ta upp löken för torkning. Om vädret tillåter så kan löken ligga kvar på marken innan det är dags för inlagring. Lök förvaras bäst torrt och luftigt.