Vitlök ’Germidour’ Allium sativum


Germoidour är en klassisk vitlök med härligt fyllig smak som passar både att ugnsbaka och grilla. Sorten är högavkastande och ger stora lökar.  Skalet är intensivt lila-vitt och en fröjd för ögat. Blasten blir medelhög och går utmärkt att fläta, så har du alltid drömt om att göra en egen vitlöksfläta så är detta sorten för dig.

Från: 39 kr
inkl moms

    Välj ett alternativ



    Välj antal

    Germoidour är en klassisk vitlök med härligt fyllig smak som passar både att ugnsbaka och grilla. Sorten är högavkastande och ger stora lökar.  Skalet är intensivt lila-vitt och en fröjd för ögat. Blasten blir medelhög och går utmärkt att fläta, så har du alltid drömt om att göra en egen vitlöksfläta så är detta sorten för dig.

    Så-/Planteringstid:
    September Oktober November December
    Blom-/Skördetid:
    Juli Augusti September
    Odlingsegenskaper:
    Lättodlad Pallkrage Ätbar Inlagring
    Färg:
    Lila
    Storlek:
    55
    Softneck/Hardneck:
    Softneck
    Tidig/Mellan/Sen:
    Medel

    Avstånd

    7 – 10 lökar per löpmeter. Vill du skörda färsk lök går det bra att sätta löken ännu tätare. Skörda varannan lök under sommaren, så ger du de lökar som ska växa till sig och lagras in gott om plats att växa.

    Planteringsdjup

    Löken ska sättas lika djupt som lökens storlek. En lök som är 2 cm ska alltså ner 2 cm i jorden.

    När ska jag plantera?

    När jorden är 15 – 18 grader C. Minimum temperatur är + 5 grader. Har du fått hem löken tidigt på säsongen och behöver förvara den innan plantering är vårt bästa tips att öppna påsen och hälla ut löken på en bricka/tallrik så att den ligger utspritt och luftigt. Förvara i löken i rumstemperatur och så torrt som möjligt.

    Jord & skötsel

    Vanlig trädgårdsjord funkar fint till lök. Som alltid så behövs det vatten i lagom mängd och sol för att få bra tillväxt. Gödsla med måtta.

    Torkning & inlagring

    När lökhalsarna viker sig är det dags att ta upp löken för torkning. Om vädret tillåter så kan löken ligga kvar på marken innan det är dags för inlagring. Lök förvaras bäst torrt och luftigt.