Bananschalottenlök ’Jermor’ Allium cepa


Mild och smakrik schalottenlök som passar utmärkt för finsmakaren. Lökarna blir avlånga och runda, denna sort blir lite mindre avlång jämfört med Longor. Passar att använda i alla sorters matlagning och såser tack vare sin milda aromatiska söta smak. För höstplantering.

Från: 63 kr
inkl moms

Produktegenskaper

Så-/Planteringstid:
September Oktober November December
Blom-/Skördetid:
Juni Juli Augusti September
Odlingsegenskaper:
Lättodlad Pallkrage Ätbar Inlagring
Färg:
Rosa

Avstånd

7 – 10 lökar per löpmeter. Vill du skörda färsk lök går det bra att sätta löken ännu tätare. Skörda varannan lök under sommaren, så ger du de lökar som ska växa till sig och lagras in gott om plats att växa.

Planteringsdjup

Löken ska sättas lika djupt som lökens storlek. En lök som är 2 cm ska alltså ner 2 cm i jorden.

När ska jag plantera?

När jorden är 15 – 18 grader C. Minimum temperatur är + 5 grader. Har du fått hem löken tidigt på säsongen och behöver förvara den innan plantering är vårt bästa tips att öppna påsen och hälla ut löken på en bricka/tallrik så att den ligger utspritt och luftigt. Förvara i löken i rumstemperatur och så torrt som möjligt.

Jord & skötsel

Vanlig trädgårdsjord funkar fint till lök. Som alltid så behövs det vatten i lagom mängd och sol för att få bra tillväxt. Gödsla med måtta.

Torkning & inlagring

När lökhalsarna viker sig är det dags att ta upp löken för torkning. Om vädret tillåter så kan löken ligga kvar på marken innan det är dags för inlagring. Lök förvaras bäst torrt och luftigt.