Sättlök ’Biztro’


En vackert röd schalottenlök som är mycket tolerant mot stocklöpning, kan därför sättas tidigt på våren. Biztro blir med sin kryddiga och rustika smak en tillgång i köket. Perfekt när man vill sätta lite extra piff på salladen eller grytan, kan njutas under hela säsongen såväl färsk som torkad under vintern.

Från: 45 kr
inkl moms

Produktegenskaper

Planteringstid:
Vår
Skördetid:
Inlagring Sensommar Sommar
Odlingsegenskaper:
Hink Pallkrage Sjukdomstålig
Produktegenskaper:
Schalottenlök Storpack

Avstånd

7 – 10 lökar per löpmeter. Vill du skörda färsk lök går det bra att sätta löken ännu tätare. Skörda varannan lök under sommaren, så ger du de lökar som ska växa till sig och lagras in gott om plats att växa.

Planteringsdjup

Löken ska sättas lika djupt som lökens storlek. En lök som är 2 cm ska alltså ner 2 cm i jorden.

När ska jag plantera?

När jorden är 15 – 18 grader C. Minimum temperatur är + 5 grader. Har du fått hem löken tidigt på säsongen och behöver förvara den innan plantering är vårt bästa tips att öppna påsen och hälla ut löken på en bricka/tallrik så att den ligger utspritt och luftigt. Förvara i löken i rumstemperatur och så torrt som möjligt.

Jord & skötsel

Vanlig trädgårdsjord funkar fint till lök. Som alltid så behövs det vatten i lagom mängd och sol för att få bra tillväxt. Gödsla med måtta.

Torkning & inlagring

När lökhalsarna viker sig är det dags att ta upp löken för torkning. Om vädret tillåter så kan löken ligga kvar på marken innan det är dags för inlagring. Lök förvaras bäst torrt och luftigt.