Med sin utmärkta smak och goda lagringsduglighet har ”Spanish Brown” (som den också kallas) en given plats i var odlares trädgårdsland.
Skörda ’Jaune Paille des Vertus’ tidigare under säsongen som milda primörer och ät då även blasten, eller låt växa tills blasten lagt sig ner och lagra under vintern.
-
Köp 3 för 61.75 kr/förp och spara 5%
-
Köp 10 för 55.25 kr/förp och spara 15%
Fransk kulturarvssort från slutet av 1700-talet. Denna sort sätter lök vid 14 timmars dagsljus, vilket gör den till en mycket odlingsvärd sort för mellersta och norra Sverige.
’Jaune Paille des Vertus’ ger plattrunda, gula lökar av hög kvalitet med söt och mild smak.
-
Köp 3 för 61.75 kr/förp och spara 5%
-
Köp 10 för 55.25 kr/förp och spara 15%
Förbeställningsvara. Denna sort är inte i lager just nu men du har möjlighet att göra en förbeställning. Vi reserverar produkten till dig och skickar den så fort den kommit in i lager. Fröer skickas från vecka 3, sättpotatis från vecka 8, dahlior och sättlök från vecka 12 och barrotade plantor från vecka 16. Du har även möjlighet att önska en senare leveransvecka när du betalar.
Avstånd
7 – 10 lökar per löpmeter. Vill du skörda färsk lök går det bra att sätta löken ännu tätare. Skörda varannan lök under sommaren, så ger du de lökar som ska växa till sig och lagras in gott om plats att växa.
Planteringsdjup
Löken ska sättas lika djupt som lökens storlek. En lök som är 2 cm ska alltså ner 2 cm i jorden.
När ska jag plantera?
När jorden är 15 – 18 grader C. Minimum temperatur är + 5 grader. Har du fått hem löken tidigt på säsongen och behöver förvara den innan plantering är vårt bästa tips att öppna påsen och hälla ut löken på en bricka/tallrik så att den ligger utspritt och luftigt. Förvara i löken i rumstemperatur och så torrt som möjligt.
Jord & skötsel
Vanlig trädgårdsjord funkar fint till lök. Som alltid så behövs det vatten i lagom mängd och sol för att få bra tillväxt. Gödsla med måtta.
Torkning & inlagring
När lökhalsarna viker sig är det dags att ta upp löken för torkning. Om vädret tillåter så kan löken ligga kvar på marken innan det är dags för inlagring. Lök förvaras bäst torrt och luftigt.