Soliga vårdrömmar – färgmatchad plantering


425 kr inkl moms

Utgått Denna produkt finns inte med i årets sortiment, men kan säkert komma tillbaka i framtiden.

En ljuvlig mix i varma ljust pastellgula toner. Stjärnan i kombinationen är den ljust solgula tulpanen ’Sweetheart’ som vajar med sina kronblad med en botten av ljust ljusgul och varmt gula nerver för att avslutas med vita toppar. Tillsamman med narcisserna ’Minnow’ och ’Beautiful Eyes’ blir det en varm och välkomnande plantering som smälter in fint i det intensivt gröna flor som våren bjuder på varje år. Som pricken över i:et bjuder den lilla botaniska tulpanen på en fin marktäckning och papegojtulpanen ’White Rebel’ på en fin kontrast i vitt. Sammetslent och ljuvligt, med toner från ljusaste gult och krispigt vitt. En fin och färgmatchad blomstermix för vårens krukor eller rabatt.

Soliga vårdrömmar innehåller;

15 st Flocktulpanen Tulipa tarda

7 st ekologiska tulpanlökar av sorten ’Sweetheart’

7 st ekologiska tulpanlökar av sorten ’White Rebel’

7 st ekologiska narcisslökar av sorten ’Minnow’

7 st narcisslökar av sorten ’Beautiful Eyes’

Blomsterlök återkommande?

Vi har valt så tåliga och stabila sorters vårlök som möjligt, men några garantier är dessvärre svåra att ge. Våra generella riktlinjer är följande:

TULPANER – Darwin-hybriderna är mycket härdiga och oftast återkommande i södra och mellersta Sverige. Övriga sorter är oftast återkommande i södra Sverige och har man tur även i de mellersta delarna av Sverige. I norr går det bra att odla tulpaner och då är vårt tips att satsa på Darwin-hybriderna. I hur många år de återkommer beror på växtplats men om man ger tulpanerna lite extra kärlek vid plantering och tänker till när man väljer växtplats så är chanserna större för återkommande blommor. 

NARCISSER – är säkra kort och trivs i hela Sverige och återkommer mer än gärna. De förökar sig oftast och behöver därför planteras om ca vart femte år för att inte hämma tillväxten. Narcisser som står för tätt blommar sämre. Narcisser är dessutom rådjurs- och sorksäkra.

Färgåtergivning på bilderna

Vi använder inte filter på hemsidans bilder men färgåtergivningen skiljer sig mellan olika skärmar och även mellan olika exemplar av blommorna. Naturen är unik och en blomma kan få både skarpare och svagare färg beroende på vart och hur de odlas. Vårt tips är att bildgoogla sortnamnet för att få en så korrekt bild av dahlians färgåtergivning. 

Jag har hört att konventionellt odlad blomsterlök är full med kemikalier

De konventionellt odlade blomsterlökar som Larsviken säljer är obetade, vilket innebär att de är helt obehandlade efter skörd. Det enda som har gjorts är att lökarna legat luftigt för att torka. Du kommer alltså inte i kontakt med någon form av kemikalier när du hanterar vårlök från Larsviken.
Om man är känslig kan man dock få utslag på händerna när man planterat blomsterlök, men även när man skördar blommorna. Det är saften i löken/stjälken som kan irritera huden. Använd gärna handskar eller tvätta händerna ofta så är det inga problem.

Jag har satt min knöl i jord men det händer inget

För att knölen ska lämna vintervilan och börja producera skott och rötter så krävs det rätt förutsättningar. Lagom fuktig jord i kombination med rätt temperatur och solljus i lagom mängd. När man förodlar dahlian inomhus tidigt på säsongen så lurar man dahlian att tro att våren har kommit tidigt. Vissa sorters dahlia tar länge tid på sig än andra men har inget hänt efter två månader så är du välkommen att mejla till oss. Skicka med bilder och en beskrivning på hur du gjort så hjälper vi dig.