Jordgubbsplantor ’Polka’ 6-pack Fragaria × ananassa


Larsvikens älsklings-jordgubbe! Här har vi en jordgubbssort som ger de vackraste och framförallt de godaste jordgubbarna om du frågar oss. Bären blir mörkt mörkt röda och riktigt saftiga. Smaken är intensiv med perfekt balans mellan sötma och syra. Letar du efter en enda sort som ska fungera både att äta färsk och frysa in till vintern så är detta sorten för dig. Saft, sylt och marmelad gjord på bären från ‘Polka’ blir vackert röd och har en intensiv smak av jordgubbe. ‘Polka’ har odlats länge i Sverige och är välbeprövad. Varje planta ger många bär, kanske inte de allra största, men smaken kompenserar upp.

‘Polka’ är en medel-tidig jordgubbssort och är klar lagom till midsommar i södra Sverige och i mitten av juli i norra Sverige. För lång och riklig skörd rekommenderar vi att man kompletterar med minst en riktigt tidig sort och en lite senare sort. Då går det att skörda jordgubbar från tidig sommar ända till början av augusti.

129 kr / 6-pack inkl moms

Förbeställningsvara. Denna sort är inte i säsong just nu men du har möjlighet att göra en förbeställning. Vi reserverar produkten till dig och skickar den lagom till våren. Sättpotatisen kommer in vecka 8, dahlior och sättlök vecka 10 och de barrotade plantorna vecka 16. Du har även möjlighet att önska en senare leveransvecka när du betalar.

  • Köp 3 för 116.1 kr/förp och spara 10%

  • Köp 6 för 83.85 kr/förp och spara 35%

Produktegenskaper

Så-/Planteringstid:
April Maj Juni
Blom-/Skördetid:
Juni Juli
Odlingsegenskaper:
Lättodlad Ätbar Odla i kallare klimat
Färg:
Röd
Växtläge:
Sol