Jordgubbsplantor ’Honoye’ 6-pack Fragaria × ananassa


Jordgubbsorten ‘Honeoye’ är en välkänd och välbeprövad sort som odlats länge i Sverige. Lättodlad jordgubbssort som passar såväl i söder som norr. ‘Honeoye’ ger generös skörd av stora fina bär med glänsande djupröda färg. Smaken är finstämd och är söt med lätt syra. Bären är fasta och passar bäst för direktkonsumtion eller i bakverk. Trivs bäst på lättare jordar med god struktur där rötterna har lätt att sträcka ut sig. Har du tung lerjord så rekommenderar vi andra sorter t.ex. Glorielle, Verdi eller Korona.

‘Honeoye’ är en tidig jordgubbssort och är klar i början på juni i södra Sverige och några veckor senare ju längre norrut man odlar. För lång och riklig skörd rekommenderar vi att man kompletterar med minst en medel-tidig sort och en sen sort. Då går det att skörda jordgubbar från tidig sommar ända in i juli.

129 kr / 6-pack inkl moms

Förbeställningsvara. Denna sort är inte i säsong just nu men du har möjlighet att göra en förbeställning. Vi reserverar produkten till dig och skickar den lagom till våren. Sättpotatisen kommer in vecka 8, dahlior och sättlök vecka 10 och de barrotade plantorna vecka 16. Du har även möjlighet att önska en senare leveransvecka när du betalar.

  • Köp 3 för 116.1 kr/förp och spara 10%

  • Köp 6 för 83.85 kr/förp och spara 35%

Produktegenskaper

Så-/Planteringstid:
April Maj Juni
Blom-/Skördetid:
Maj Juni
Odlingsegenskaper:
Lättodlad Ätbar Odla i kallare klimat
Färg:
Röd
Växtläge:
Sol