årets potatis 2018 – maria Maria Salmone salar
4 personer
Ingredienser:
500 g Maria färskpotatis
3 schalottenlökar, tunt skivad
1 knippa dill, grovt skuren
Rivet skal och saft av 1 citron
1 dl skivade gröna oliver, spara lite lag från oliverna
2 dl god olivolja
400 g rimmad lax i skivor
2,5 dl vispgrädde
1 citron
Salt och svartpeppar från kvarnen
Gör så här:
Koka potatisen i väl saltat vatten.
Blanda löken, dillen, oliverna, skal & saft från citronen med olivoljan.
Smaka av med peppar och lagen från oliverna.
Skiva potatisen när den är ljummen och tillsätt i blandningen.
Smaka av.
Pressa citronsaft i vispgrädden och RÖR runt så tjocknar grädden.
Smaka av med salt & peppar.
Servera den ljumma potatissalladen med rimmad lax och syrad grädde.
Smaklig spis!
Receptet framtaget av Sofiero Slottsrestaurang