Hoppa till innehåll

årets potatis 2016 – Juliette Juliette-créme cheese-potatis med Bjärekyckling, lila morot & savoykål

4 personer

Créme cheese-potatisen
10-12 st potatisar av sorten Juliette
1 msk olivolja
3 dl svensk mjölk
3 dl svensk grädde
120 gram cheddarost
120 gram parmesanost
120 gram svensk prästost
Salt och peppar

Vänd potatisen med olivolja och grovt salt. Baka mjuka i 140 grader varm ugn.
Skala och skär i skivor. Koka upp mjölk och grädde, dra åt sidan och låt svalna. Riv osten på den fina sidan på rivjärn. Montera ner lite ost i taget tills all ost är smält. Smaka av med salt och peppar. Blanda med den bakade skivade Juliette potatisen.

Kycklingen
4 kycklingbröst från Bjärefågel
Olivolja
Salt och peppar
Bryn kycklingbrösten i olivolja, stek sedan färdig i 100 grader varm ugn till 68 grader innertemperatur. Ta av skinnet och ”krispa” skinnet i stekpanna.

Grönsakerna
Schalottenlök skivad
Savoykål
Lila morot skalad
Olivolja
Bryn löken gyllenbrun, krydda med salt och peppar. Vänd de lila morötterna med olivolja, salt och peppar, baka mjuka i 140 grader varm ugn, sota savoykålsbladen i stekpanna och vänd ner tillsammans med löken.

Receptet är framtaget av Marcus Nemrin på Sofiero Slottsrestaurang