Hoppa till innehåll

årets potatis 2020 – Connect Crème a la Connect

4 personer

Ingredienser:
300 g Connectpotatis, skalad
1,5 dl mjölk, varm
150 g Gruyere ost, riven
50 g osaltat smör, rumsvarmt
Salt & vitpeppar
8 dl blandad god svamp t.ex. trattkantarell, svart trumpet eller Karl Johan
1 schalottenlök, finskuren
1 klyfta vitlök, finskuren
Smör att steka i
2 msk bladpersilja, finskuren

Gör så här:
Rosta den rivna osten i ugn 180 grader till osten är gyllene.
Koka potatisen mjuk och gör ett gott mos med den varma mjölken och smöret.
Vänd ned den rostade osten.
Smaka av.
Håll varm.
Dela ned svampen om så behövs och stek krispig i smör.
Tillsätt lök, vitlök och persilja i slutet.
Smaka av.
Servera som ett gott tillbehör eller som en egen rätt.

Receptet är framtaget av Sofiero Slottsrestaurang