årets potatis 2017 – casablanca Casablanca med asiatisk twist
4 portioner
Ingredienser:
600 g potatis av sorten Casablanca
5 msk brynt smör
2 msk äppelcidervinäger
2 msk svensk kallpressad rapsolja
2 st schalottenlök, finhackad
1 liten rödlök, strimlad
2 msk finskurna örter persilja, dragon och gräslök
100 g alger Salt Vitpeppar
Miso-majonäs
2 dl majonnäs
1/2 msk risvinäger
1-2 msk misopasta
Citronsaft
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda ingredienserna till majonnäsen och smaka av med citron. Koka potatis i saltat vatten, häll av vattnet. Lägg potatisen på en plåt och krossa potatisen lite lätt så att de spricker. Blanda den finhackade schalottenlöken och rödlök med vinägern, brynta smöret och rapsoljan och slå över potatisen, krydda med salt och vitpeppar . Rosta potatisen i ugnen tills de blir krispiga, ca 15 min.
Tag ut plåten ur ugnen och strö över örter och alger och vänd försiktigt runt. Serveras med miso-majonnäs.
Receptet är framtaget av Sofiero Slottsrestaurang