årets potatis 2019 – Venezia Venezia Flambeè
4 personer
Ingredienser:
400 g Venezia potatis, tunt skivad (använd gärna en mandolin)
3 dl gräddfil
200 g färsk saltad stenbitsrom
1 knippa gräslök, finskuren
olivolja
flingsalt
Svartpeppar från kvarnen
Pizzadeg:
50 g jäst
0,5 dl olivolja
3 dl vatten, ljummet
7 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 nypa socker
Gör så här:
Blanda jäst, salt, socker, olja och vattnet i en degbunke.
Rör i mjölet lite i taget till en elastisk deg.
Spara resten av mjölet till utkavlingen.
Låt jäsa ca 25 minuter.
Dela degen i 4 bitar och kavla ut tunna bottnar.
Rippla över olivolja.
Fördela potatisskivorna på bottnarna.
Krydda med salt och svartpeppar.
Baka av i 200 grader tills bottnarna fått fin färg och potatisen är färdig.
Rippla över lite mer olivolja och gräddfilen.
Toppa med stenbitsromen och gräslöken
Servera genast!
Receptet framtaget av Sofiero Slottsrestaurang