Årets potatis 2014 – valor Vintersallad med Valor-potatis & kålcremé
4 personer
Ingredienser:
800 gram Valor potatis, kokt och skivad
200 gram Karl Johan svamp, skivad
2 st Cox Orange äpple, tärnade
2 st schalottenlökar, skivade
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olja raps eller oliv
1 tsk kumminfrö
Salt & peppar
Kålcremé
200 gram grönkål
50 gram spenat
20 gram bladpersilja
2 msk olja raps eller oliv
Salt & peppar
Gör så här:
Blanchera grönkål, spenat och persilja. Pressa ur så mycket som möjligt av vätskan.
Mixa blandningen slät tillsammans med oljan. Smaka av med salt & peppar.
Stek svampen i oljan, tillsätt schalottenlöken och vinägern, låt koka ihop.
Tillsätt äppletärningarna och kumminfrö. Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner den kokta skivade potatisen tillsammans med kålcremén.
Smaklig spis önskar Marcus & Jonas med personal på Sofiero Slottsrestaurang.