Hoppa till innehåll

årets potatis 2011 – amandine Len potatissoppa med Amandine, purjolök och broccolitoppar

Ingredienser:
6-8 st Amandine potatis medelstora
1 purjolök
8 dl grönsaksbuljong
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 bukett broccoli
salt & peppar

Gör så här:
Skala och skär ner potatisen i bitar, skölj i kallt vatten.
Dela broccolin, spara de fina toppbitarna. Skär ner broccolistabben i fina strimlor.
Koka upp buljong och vin.
Lägg i potatis och broccolistrimlorna.
Låt koka ca. 20 minuter.
Tillsätt den skurna purjolöken och grädden.
Låt sjuda i ca. 10-15 minuter.
Mixa soppan slät.
Smaka av med salt & peppar.
Blanda ner de avskurna broccolitopparna.

Smaklig spis!