Nya tider på Larsviken

Syskonen Bitte och Bertil har tillsammans drivit Larsviken och byggt upp chipsverksamheten med det tillhörande varumärket Larssons chips. Sedan maj 2021 står Bertil som ensam ägare för Larssons chips, och har därmed lämnat bolaget Larsviken.

Vad innebär detta då?

Sedan maj 2021 har bolaget Larsviken ingen koppling till varken varumärket Larssons chips eller dess produktion. Historian kring hur Larsviken startade Larssons chips tar vi med oss, men framtiden för Larssons chips står Bertil ensam för.

”Det har varit en spännande resa att bygga upp chipsverksamheten och att skapa varumärket Larssons Chips under åren som gått, men nu vill vi utvecklas åt olika håll och då är det dags att vi delar på oss.” Säger Bitte.

Vad händer med Larsviken då?
Larsviken kommer att fortsätta utvecklas inom de gröna näringarna som ligger oss närmast hjärtat. Vårt lantbruk med dess odling och nötkreatur brinner vi för och är något som vi vill fortsätta att ha som stabil grund.

Generation åtta; Katarina, Karin och Nils, har genom åren samlat på sig kunskaper och nya idéer, och det känns därför naturligt att utveckla Larsvikens agro-ekologiska vision med deras framtidstro och nyfikenhet. Vi vill fortsatt vara ett företag som med glädje brinner för svenskt lantbruk och utvecklingen av landsbygden.

Det mesta kommer bli sig likt men vi vill fortsätta att utveckla de bitar vi idag arbetar med; att sprida mat- och odlarglädje på olika vis i vår verksamhet!

Vi ser fram emot att sprida vidare odlingsglädjen i hela Sverige genom att vi fortsatt kan erbjuda ett stort utbud av utsäde (potatis, lök, blomsterknöl och blomsterlökar) av finaste yrkesodlarkvalitet.

Som de skåningar vi är så är vi ju glada för god mat, och vill vi fortsätta att sälja produkter som är av finaste kvalitet i vår gårdsbutik – både egenodlat men även från andra duktiga kollegor.

Larsvikens växtodling blir inledningsvis i mindre skala men uppfödningen av våra djur fortsätter Karin och Nils med. Vi värnar om biologisk mångfald och då ingår djurhållning som en viktig resurs i lantbruket.

Vi ser fram emot vad framtiden har att erbjuda och det ska bli riktigt roligt att ta med Larsviken och föregående generationers kunskap och historia in i framtiden.
Hälsningar Bitte, Per, Katarina, Karin och Nils med medarbetare