Hoppa till innehåll

Hanna Wendelbo hos Larsviken

Trädgården som kreativt rum — Låt designern och blomsterkreatören Hanna Wendelbo inspirera och guida dig till prunkande sommarrabatter och vackra bukett-kreationer. I samarbete med Hanna presenterar vi inför sommar 2023 en härlig och särskilt utvald kollektion av sprudlande, färgsprakande och vackra dahlior. Häng med och låt dig inspireras av denna underbara blomma och fantastiska kreatör! 

Hemma i Hannas halländska blomstrande hage

Hanna Wendelbo är formgivaren, designern, blomsterkreatören, föreläsaren och författaren med specialkompetens inom mönsterdesign. Som stor trädgårdsentusiast klappar hennes hjärta extra mycket för blommor och trädgård, något som tydligt illustreras i många av hennes unika och vackra mönster. Dessutom är Hanna sedan 2019 en av de drivande krafterna bakom den svenska Slowflowers rörelsen, eller Blomsteruppropet som det också kommit att kallas vars vision är att närodlade blomster i säsong ska vara det självklara valet för folket. För precis som det börjar bli självklart att välja mat efter säsong, borde vi också börja fundera över hur vi odlar och väljer våra blommor efter årstiderna. En underbar filosofi som går hand i hand med vår egen vision om hållbar odling här på Larsviken. Här får vi följa med Hanna i och runt hennes prunkande trädgård i Halland.

Den älskade dahlian

Dahlian är en spektakulär och variationsrik sommarblomma full av färg, form och sprudlande magi. Den gör sig i både kruka och rabatt i trädgården och blir en fantastisk snittblomma i dina prunkande sommarbuketter. Dessutom är den en älskad blomma av våra livsviktiga pollinatörer. Genom att odla dahlia får du alltså inte bara prunkande, färgsprakande rabatter, utan också en härligt surrande trädgård.

Hannas utvalda dahlior

I ett unikt och nära samarbete har vi tillsammans med Hanna Wendelbo valt ut 39 olika sorters dahlior till Hannas samling. Dessa kan köpas var för sig eller som färgmatchade odlingskit. Målet med kiten är erbjuda dahlia-kollektioner av olika sorter och färgteman, som när de blommar skapar fantastiska färgskalor i rabatten.

”Det är med stor stolthet och respekt som jag tagit mig an drömprojektet att välja ett vackert, inspirerande och användbart sortiment av dahlior tillsammans med Larsviken. Det är omöjligt att rangordna sorterna i detta sortiment, då alla är utvalda för sina specifika egenskaper i skönhet och användbarhet för att passa både i rabatter och bukett.”

Dahlia-Kit No. 01 Rosa – ”Sagolikt vackert”

Tänk dig en dahlia-rabatt med blommor som skiftar i de mest förtjusande rosa pastelltoner. För att förstärka det skirt rosa bryter det in stråk av varmt lila och korall. Hanna Wendelbo har satt samman sina absoluta favorit-dahlior i denna välavstämda mix. Här får du sorter som är väl anpassade i både färg, form och höjd. Allt för att din dahlia-rabatt ska kunna ge dig en skimrade upplevelse under sommar och höst. I boxen ”Sagolikt vackert” ingår dahliorna Otto’s Thrill, Sweet Natahlie, Linda’s Baby och Wizard of Oz. Dahliorna är packade för hand av oss på Larsviken och håller högsta kvalitet. I boxen ingår även 3 vykort med vackra illustrationer av Hanna samt Larsvikens bästa odlingstips. Allt för en bra start på din dahlia-rabatt.

Dahlia-KIt NO. 02 Gul/terrracotta – "Solig sommardröm"

Sommarens soligaste dahlia-rabatt. Hanna Wendelbo har komponerat sommarens mest bedårande dahlia-rabatt i olika toner av gult, koppar och terrakotta. Varmt och välkomnande vackert får du här en komposition att njuta av i såväl rabatt som i olika blomsterarrangemang. I boxen ”Solig sommardröm” ingår dahliorna Penhill Watermelon, Tyrell, Jowey Nicky, Polka, Paso Doble och Totally Tangerine. Dahliorna är packade för hand av oss på Larsviken och håller högsta kvalitet. I boxen ingår även 3 vykort med vackra illustrationer av Hanna samt Larsvikens bästa odlingstips. Allt för en bra start på din dahlia-rabatt.

Dahlia-KIt no. 03 Vit – ”Drömlikt”

Hannas dahlia-mix ”Skimrande skymning” bjuder på de skiraste nyanser av vitt. Ljuva kronblad som dansar i sommarnatten ger trädgården ett skirt och förtjusande uttryck. Imponerande stora blommor i vitaste vitt blandas med mindre blommor som är fyllda till bristningsgränsen med svagt crèmefärgade kronblad. Som en ljuv och mjuk dröm! I boxen ”Skimrande skymning” ingår dahliorna Fleurel, Gitt’s Attention och Petras Wedding. Dahliorna är packade för hand av oss på Larsviken och håller högsta kvalitet. I boxen ingår även 3 vykort med vackra illustrationer av Hanna samt Larsvikens bästa odlingstips. Allt för en bra start på din dahlia-rabatt.

Dahlia-KIt no. 04 Mörk – ”Magisk bordeaux”

Mörka varma toner som nästintill förtrollar en. Hanna Wendelbo bjuder här på en varm och omfamnande mix av djupa röda toner som går över till mörkt röd/lila och nästintill svart. En fängslande färgskala som sprider mystisk och ger trädgården karaktär. I boxen ”Magisk bordeaux” ingår dahliorna Sam Hopkins, Rocco, Jowey Mirella och Mexican Star. Dahliorna är packade för hand av oss på Larsviken och håller högsta kvalitet. I boxen ingår även 3 vykort med vackra illustrationer av Hanna samt Larsvikens bästa odlingstips. Allt för en bra start på din dahlia-rabatt.

Dahlia-KIt no. 05 Lila – ”Skir fägring”

En underbar mix av dahlior som skapar en rabatt full av skir färgring i tonerna lila, violett och gredelin sammansatt av Hanna Wendelbo. Här bjuds på ett blomsterflor i en läckert lila färgskala. I boxen ”Skir fägring” ingår dahliorna Blue Bayou, Ivanetti, Genova och Franz Kafka. Dahliorna är packade för hand av oss på Larsviken och håller högsta kvalitet. I boxen ingår även 3 vykort med vackra illustrationer av Hanna samt Larsvikens bästa odlingstips. Allt för en bra start på din dahlia-rabatt.