Chipseriet

Delikatesschips – från mylla till hylla. Sveriges enda Chipseri® som kan stoltsera med både odling, fritering och packning på den egna gården. Egenodlad råvara + kallpressad rapsolja från Österlen = Larssons chips

Drömmen om ett eget Chipseri

År 2012 slog vi upp portarna till vårt alldeles egna Chipseri® hemma på gården. Idag är vi det enda chipsföretaget i Sverige som kan följa hela produktionskedjan, från sättning av potatis till fritering och paketering av chipsen hemma på gården. Ur vår unika potatissamling med cirka 550 sorters potatis väljer vi ut den bästa potatisen för säsongen. Vår önskan är att varje potatis och rotfrukts naturliga smak och unika karaktär tas till vara och att hantverket bakom odlingen och förädlingen ska kännas i varje chips krispighet och smak. Vi använder enbart 100 % kallpressad rapsolja från Gunnarshögs Gård på Österlen till friteringen, vilket ger en härligt nötig smak på chipsen. Att vi låter tillverkningen av chipsen i fritösen få ta lite längre tid, och därför inte behöver värma upp rapsoljan så högt som vid annan chipstillverkning, bidrar till att transfetter undviks vilket är mycket positivt ur ett hälsoperspektiv.

Att vi har fullständig kontroll över hela kedjan, möjligheten att välja den råvara som är bäst för stunden och använder 100 % kallpressad skånsk rapsolja innebär att vi säkrar positionen som marknadsledande när det gäller hantverksmässigt producerade delikatesschips.

Är du sugen på att köpa våra chips hittar du dem i delikatessbutiker och välsorterade dagligvarubutiker under varumärket Larssons Chips. Det går även utmärkt att beställa i vår nätbutik eller så är du varmt välkommen hem till Gårdsbutiken. Är du dessutom intresserad av att se hur tillverkningen av chipsen går till så arrangerar vi några gånger om året visningar i Chipseriet® hemma på gården.

Pojken på påsen

Den lille pojken på chipspåsens framsida är Bitte och Bertils far Ture Larsson. Ture är född och uppvuxen på gården och foto är taget 1938 när Ture var fem år gammal. Historien kring bilden på Ture börjar då en fotograf kom körandes till byn i en fin bil. För att få Ture till att ställa upp på bild fick fotografen betala 25 öre som Ture mycket nöjd stoppade ner i fickan. Det är därför han håller handen hårt knuten i fickan i den väl slitna – och kanske inte helt fotogena overallen. Detta fotografi har alltid varit speciellt för oss, därför är det extra kul att kunna använda det på våra chipspåsar. Ture har alltid varit mycket nyfiken och velat upptäcka nya platser. Vårt goda samarbete med SAS gör att Ture nu åker som en modern Nils Holgersson jorden runt med Larssons chips.

Larssons chips – The Movie

Larssons chips – Åtta smaksensationer

NYHET Potatischips med smak av paprika och chili

Årets nyhet från oss på Larssons delikatesschips är en kombination med robusta och fylliga smaker. Rökt paprika tillsammans med Anchochili ger djupa toner som balanseras upp av citron och en nypa havssalt. Varma och förföriska smaker som ger en förnimmelse av sommarkvällens värmande solnedgångar.

Smakkamrater: grillat, äpplemust och picklade grönsaker.

Säsongens potatis – säsongens bästa potatis

Här får säsongen styra vilka potatissorter vi väljer. Runt midsommar är det färskpotatis och på hösten brukar det vara en av våra färgglada potatissorter. Varje säsong har sin tjusning.

Smakkamrater: Rökt kött, örtig dipp och ljus öl

Vildpotatis – ursprungspotatis Säsongsprodukt

Solanum Phureja, en smakrik kusin till vår älskade potatis. Vildpotatis har en fantastisk gyllengul färg, nötig smak och blir riktigt krispiga chips.

Smakkamrater: Creme Fraiche, löjrom och ljus öl

Potatis med smak av dill, gräslök och gräddfil

Klassiska svenska sommarsmaker. En traditionell smakkombination med vår twist.

Smakkamrater: Mörk öl, rökt fisk och grillat

Potatis med smak av grön sparris

Grön sparris och en gnutta ost, kan det bli mycket bättre?

Smakkamrater: Vitt vin, somriga sallader och krämig dipp

Potatischips med smak av lakrits

Krispiga potatischips smaksatta med tre sorters lakritsrot… Märkligt tycker några och underbart tycker de flesta.

Smakkamrater: Champagne, Cava och torr cider

Potatischips med smak av äppelcidervinäger

Triss i vinäger ger den underbara smaken på dessa chips. Äpple, lök och en gnutta havssalt balanserar syran och ger den karaktäristiska smaken.

Smakkamrater: Fisk & skaldjur, ljus lager & äppelcider

Rotfrukter – 100 % palsternacka, persiljerot och rödbeta

Den enda av våra chipssorter som inte innehåller potatis. Rotfrukterna är så krispiga och smakrika att de reder sig gott på egen hand.

Smakkamrater: Kraftigt rödvin, glögg och dessertostar