Chipseriet

Larssons log CMYK kopia

I vårt Chipseri på gården förädlar vi våra egenodlade potatisar och rotfrukter till välsmakande Larssons Chips. Ur vår unika potatissamling med cirka 550 sorters potatis väljer vi ut den bästa potatisen för säsongen. Vår önskan är att varje potatis och rotfrukts naturliga smak och unika karaktär tas till vara och att hantverket bakom odlingen och förädlingen ska kännas i varje chips krispighet och smak. Vi använder enbart 100 % kallpressad rapsolja från Gunnarshögs Gård på Österlen till friteringen, vilket ger en härligt nötig smak på chipsen. Att vi låter tillverkningen av chipsen i fritösen få ta lite längre tid, och därför inte behöver värma upp rapsoljan så högt som vid annan chipstillverkning, bidrar till att transfetter undviks vilket är mycket positivt ur ett hälsoperspektiv.

LarsV_0183År 2012 slog vi upp portarna till vårt alldeles egna Chipseri hemma på gården. Idag är vi det enda chipsföretaget i Sverige som kan följa hela produktionskedjan, från sättning av potatis till fritering och paketering av chipsen. Att vi har fullständig kontroll över hela kedjan och möjligheten att välja den råvara som är bäst för stunden är helt unikt i Sverige. Att vi dessutom klarar av att använda 100 % kallpressad skånsk rapsolja innebär att vi säkrar positionen som marknadsledande när det gäller produktion av delikatesschips med ursprung och 100 % skånska råvaror.

Larssons chips – Delikatesschips från mylla till hylla!

Är du sugen på att köpa våra chips hittar du dem i delikatessbutiker och välsorterade dagligvarubutiker under varumärket Larssons Chips. Det går även utmärkt att beställa i vår nätbutik eller så är du varmt välkommen hem till Gårdsbutiken. Är du dessutom intresserad av att se hur tillverkningen av chipsen går till så arrangerar vi några gånger om året visningar i Chipseriet hemma på gården.

Den lilla pojken på chipspåsens framsida är vår far Ture Larsson fem år gammal, år 1938. Historien kring bilden på Ture börjar då en fotograf kom körandes till byn i en fin bil. För att få Ture till att ställa upp på bild fick fotografen betala 25 öre som Ture mycket nöjd stoppade ner i fickan. Det är därför han håller handen hårt knuten i fickan i den väl slitna – och kanske inte helt fotogena – overallen. Detta fotografi har alltid varit speciell för oss och därför är det extra kul att kunna använda det.

LarsV_0111 LarsV_0065

 

LarsV_0161

LarsV_0123